Menu Sluiten

Week van Gebed 2019

In samenwerking met Missie Nederland organiseert de Raad van Kerken (Ede) ook in 2019 weer een Week van Gebed. Deze wordt gehouden van zondag 20 januari tot en met zondag 27 januari, in verschillende kerkgebouwen met diverse voorgangers / inleiders. Op de beide zondagen is er een viering en op de doordeweekse dagen een gebedsbijeenkomst.

‘Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. Het thema haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië. De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit.

De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed komt in 2019 uit het boek Deuteronomium 16 vers 10-20. Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht. Voor christenen in Indonesië is dat geen vreemde combinatie.

Het bestuur van de Raad van Kerken in Ede nodigt u van harte voor alle bijeenkomsten uit.

De flyer voor de Week van Gebed 2019