Menu Sluiten

Groot aantal bezoekers interreligieuze viering

Op zondag 6 oktober 2019 werd in de Turkse Moskee te Ede een religieuze viering gehouden. In het verlengde van eerdere contacten tussen de werkgroep Pluriforme samenleving van de RvK Ede en de moslim gemeenschappen was deze viering voor zowel christenen als moslims bestemd. Het thema was Abraham / Ibrahim. De bijeenkomst trok ongeveer 250 bezoekers, voldeed daarmee duidelijk aan een behoefte. Na de viering, waaraan ds. Jan-Peter Prenger en Imam Zühdü Elveren meewerkten, ontstonden geanimeerde gesprekken tussen de bezoekers. Een uitgebreide terugblik van Erna Hulstein, voorzitter van de werkgroep Pluriforme samenleving, kunt u hier lezen. In januari 2020 is de bijeenkomst geëvalueerd door de voorbereidingsgroep, het verslag daarvan kunt u hier lezen.