Menu Sluiten

Bijzondere 4 mei herdenking

Al een aantal jaren legt de Raad van Kerken Ede samen met Samen voor Ede een krans bij het Mausoleum in Ede. Gebruikelijk is dit tegelijkertijd met de Gemeente Ede en andere organisaties te doen tijdens massaal bezochte bijeenkomsten rond 20.00 uur. In 2020 verhinderen beperkende maatregelen in het kader van de corona crisis dit. Kort nadat de burgemeester een krans had gelegd plaatsten om 10.00 uur voorzitter en penningmeester van de RvK Ede een bloemstuk bij het monument. Enkele belangstellenden vanuit de RvK Ede waren daarbij – op gepaste afstand – aanwezig.

Voorzitter Albert Schol (links) en penningmeester Roelof Vogelzang bij het monument

Onderstaande foto’s laten het bloemstuk zien, geplaatst naast de krans van de Gemeente Ede.

Toevallig was op dat moment ook een journalist aanwezig, waardoor de korte herdenking van de RvK Ede het lokale nieuws haalde.