Menu Sluiten

Klokkenluiden Airborne 17-9

Via de Gemeente Ede ontving de Raad van Kerken Ede een verzoek van de Stichting Airborne Herdenkingen. Het verzoek was om zo veel mogelijk klokken te laten luiden op vrijdag 17 september 2021 om 11.41 uur, een minuut lang. Hiermee beoogt de Stichting Airborne Herdenkingen een eerbetoon aan het moment waarop vele duizenden soldaten hun leven hebben ingezet bij de Slag om Arnhem in september 1944. Het verzoek is gericht aan alle gemeente in de Airborneregio: Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum.

De Gemeente Ede vermeldde bij het doorgeven van het verzoek dat de gemeentelijke kerktorens hiervan op de hoogte waren. Aan de Raad van Kerken Ede werd verzocht het verzoek door te geven aan de kerken, zodat ook zoveel mogelijk kerkklokken gelijktijdig zouden gaan luiden.

De Raad van Kerken Ede heeft hieraan graag meegewerkt en heeft direct na ontvangst van het verzoek dit doorgestuurd naar de aangesloten kerken en andere kerken waarmee de Raad contact heeft, evenals de Raad van Kerken in Bennekom.

Vanuit diverse kerken ontving de Raad van Kerken Ede positieve reacties op dit verzoek. Daartoe behoren de Evangelisch-Lutherse Gemeente Ede, de Protestantse Gemeente Ede en de Christelijk Gereformeerde Kerk.