Menu Sluiten

Dodenherdenking 2023

Op 4 mei 2023 hebben we in Ede de slachtoffers van de tweede wereldoorlog en andere conflicten in de wereld, waar Nederlanders bij betrokken waren, herdacht.
Leden van de Raad van Kerken Ede zijn hierbij aanwezig geweest.
De herdenking begon in de Oude Kerk met een voorstelling waarin zang en gesproken woord centraal stond. Vanuit de Molukse gemeenschap in Ede hebben medewerkers van theatergroep Matahary ons op indringende wijze bepaald bij hetgeen in en na de oorlogsjaren in Indonesië en Nederland rond de Molukkers heeft afgespeeld.
Daarna ging de stille tocht vanuit de kerk naar het Mausoleum, waar na onder andere het noemen van de namen op het monument, kransen en bloemstukken door diverse organisaties werden gelegd.
Namens “ Samen voor Ede” en de Raad van Kerken te Ede hebben daarbij de heren Peter Plooij en Albert Schol een bloemstuk in de kleuren geel en blauw bij het monument gelegd. De tekst op het lint was: BIDDEN OM VREDE IN DEZE WERELD.