Interreligieuze bijeenkomst

Ede
Kosten:
Gratis

Op maandag 21 september vindt er in het kader van de Vredesweek een interreligieuze bijeenkomst plaats georganiseerd door de Stichting Samen voor Ede en de werkgroep Pluriforme Samenleving van de Raad van Kerken Ede.

Indien u deze bijeenkomst wilt bijwonen kunt u zich, in verband met de Covid-19 maatregelen, opgeven via emmaus-ede.nl/21september

Er kunnen ongeveer 60 personen in de kerkzaal, dus indien u aanwezig wilt zijn, wacht niet te lang met aanmelden.

Op deze avond zullen een aantal sprekers het thema van hun kant belichten.

Sprekers zijn:

• Burgemeester René Verhulst
  • Sylvia von Kriegenbergh (parochieel voorganger Zalige Titus Brandsma Parochie)
  • Jan-Peter Prenger (predikant Kerkelijk Centrum Emmaüs)
  • Peter Plooij ( Bahá’i en penningmeester van de Stichting  Samen voor Ede)
  • en afgevaardigden van de Turkse Grote Moskee en de Al Mouihadin Moskee.

Er is live muziek van Paula Vos en Jan Willem Donkers.

Verder zal er met Youtube filmpjes en gedichten de ruimten tussen de sprekers worden opgevuld. Het is ook mogelijk om deze bijeenkomst te volgen via kerkdienst gemist: