Thomasviering

Contact:
Toos Ettema
0318-645831

Een Thomasviering is een oecumenische vorm van vieren, ontstaan in Helsinki. In het spoor van de discipel Thomas wordt uitgezocht hoe hij ons ook vandaag kan inspireren. In de Bijbel is Thomas een twijfelaar met kritische vragen, die zich ‘in de kring liet trekken’.

Een Thomasviering is toegankelijk, onbelangrijk is of je wel of niet bij een kerk hoort. De viering heeft een pastoraal karakter, is gericht op volwassen van alle leeftijden. Belangrijk is een sfeer van warmte, openheid en respect. Drie elementen staan centraal: Bijbellezing, gebed en delen (van brood en wijn). De viering eindigt met een maaltijd waarbij we de oerelementen van brood en wijn aan elkaar geven. Verder bestaat de maaltijd uit salades, quiches e.d., gemaakt door deelnemers en vrijwilligers. Wil iemand een salade maken voor die maaltijd?

Voorgangers zijn ds. Jan-Peter Prenger en pastoraal werker Hans Lucassen.

Vooraf opgeven is nodig, om voor de maaltijd te weten hoeveel mensen er komen.

Als tegemoetkoming in de kosten gaat aan het einde van de maaltijd een mandje rond.