Week van Gebed 2021 – Opening

Kosten:
Contact:
Secretaris Raad van Kerken Ede, Rita Aelbers

Ook in 2021 wordt er in de week van 17 t/m 24 januari  de Week van Gebed gehouden. Deze wordt in Ede georganiseerd  door de lokale Raad van Kerken samen met een werkgroep uit verschillende kerken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van materiaal dat de landelijke Raad van Kerken en MissieNederland gezamenlijk ontwikkeld hebben.

Het thema van dit jaar is: “#blijfinmijnliefde”.

Het materiaal om dit thema uit te werken is ontwikkeld door zusters van de oecumenische gemeenschap van Grandchamp in Zwitserland. Een projectgroep heeft dit thema voor Nederland verder uitgewerkt in een liturgie die wij gaan gebruiken.  De centrale Bijbeltekst voor de Week van Gebed 2021 zijn de woorden van Jezus Christus in Johannes 15, de verzen 5 t/m 9: “Blijf in mijn liefde”. We hopen dat u zich geīnspireerd voelt om deze zondag samen met elkaar hiervoor te bidden.

De openingsviering van de Week van Gebed 2021 wordt georganiseerd door de Raad van Kerken in Ede in samenwerking met de Hervormde Kleopas gemeente en de Emmaus-gemeente Ede.

De voorgangers zijn: ds. Nico van den Houten (Kleopas) en ds. Jan Peter Prenger (Emmaus). Tevens wordt in deze viering medewerking verleend door een zanggroepje uit beide gemeenten, begeleid door een pianist en een organist.

Deze viering is alleen via een live-streamverbinding te volgen: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2089/events (link naar de Kleopas-gemeente).

U kunt de viering vanzelfsprekend ook later terugkijken.