Jubileum terugblik

Tijdens de bijeenkomst in Emmaus op 28 september 2019 zijn video opnames gemaakt, zowel van het symposium (lezing, diverse sprekers) als van de vesper viering. Middels de onderstaande links kunt u het nog eens terugkijken (of alsnog bekijken). Iedere video duurt maximaal een kwartier.

Onderstaande foto’s geven een sfeer impressie van de bijeenkomst.

Ontmoeting in de hal van kerkelijk centrum Emmaüs
Voorzitter Albert Schol ontvangt Erik Borgman
Laatste voorbereiding door Peter ‘t Hoen (jubileumcommissie), Wilbert van Iperen (spreker) en Robert Paul Fennema (jubileumcommissie; vesper overdenking)
Bij een feest hoort een traktatie; de aanwezigen lieten het zich smaken!
De eerste voorzitter van de RvK Ede, ds. Jan Banga, kon het 50-jarig jubileum meemaken.
Gelukwensen door de burgemeester van de Gemeente Ede, René Verhulst
Wilbert van Iperen, classispredikant van PKN classis Veluwe, was graag aanwezig en genoot van de oecumenische contacten
Professor Erik Borgman hield een prikkelende en inspirerende lezing
Bestuurslid Roelof Vogelzang trad op als dagvoorzitter
Medewerkers van KC Emmaüs zorgden dat beeld en geluid prima geregeld waren
De lezing van Erik Borgman en de reactie van Christien Crouwel daarop leiden tot een geanimeerde discussie
Secretaris Rita Aelbers bedankt Christien Crouwel, secretaris Raad van Kerken Nederland, voor haar toespraak
Erik Borgman, Christien Crouwel en Marie-José Eberson staan na het symposium nog even na te praten
Het symposium werd afgesloten met een vesper, met ds. Jan-Peter Prenger als liturg. Vele aanwezigen waren onder de indruk van het oecumenische karakter.
Pianist Piet Poot en zangeres Janet Mol verzorgden de muzikale begeleiding van de vesper